Συνταγές
Ντελικάτος κορμός σοκολατένιας μαρέγκας με μους λευκής σοκολάτας που πρέπει να δοκιμάσετε!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για τον κορμό σοκολατένιας μαρέγκας
Ασπραδια απο 3 μεγαλα αβγα(150γρ)
300γρ ζαχαρη
30γρ κακαο αγλυκο
Για την μους λευκής σοκολατας με κρεμα τυρι
200γρ σοκολατα λευκη κουβερτουρα
250γρ τυρι κρέμα
500γρ κρεμα γαλακτος
100γρ γαλα
2 φυλλα ζελατινης
1 1/2 κούπα φρουτα του δασους (μπορειτε να βρειτε και κατεψυγμενα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα την μους σοκολάτας.
Βαζουμε σε κρυο νερο τις ζελατινες να μαλακωσουν.
Σε μπεν μαρι λιωνουμε τη σοκολατα.
Μεσα στο γαλα το οποιο εχουμε ζεστανει (σχεδον καψει) διαλυουμε τις ζελατινες και το ριχνουμε μεσα στην λιωμενη κουβερτουρα.
Στον καδο του μιξερ αφρατευουμε το τυρι και ριχνουμε σιγα σιγα την κρεμα γάλακτος.
Χτυπάμε μεχρι να εχουμε ενα μιγμα σαν παχυρευστο σαν γιαουρτι.(δεν το θελουμε πολυ σφιχτο.)
Αφου εχει πεσει η θερμοκρασια της σοκολατας την ενσωνατωνουμε με απαλες κινησεις μεσα στην κρεμα με το τυρι.
Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει ελαφρως και να πηξει ( για περιπου δυο ωρες .)
Σε μπεν μαρι βαζουμε τα ασπραδια με τη ζαχαρη σε μετρια προς δυνατη φωτια ,ανακατευωντας με γρηγορες κινησεις μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και να αφρατεψει η μαρεγκα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και συνεχιζουμε το χτυπημα στο μιξερ σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να κρυωσει να αφρατεψει και να σφιξει η μαρεγκα.
Με απαλες κινησεις διπλωνουμε μεσα το κακαο που εχουμε πρωτα κοσκινισει.
Απλωνουμε σε λαδοκολλα στο ταψι του φουρνυ μου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 15 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει ,αναποδογυριζουμε σε μια αλλη λαδοκολλα και αφαιρουμε την αλλη προσεκτικα απο πανω.
Συναρμολογουμε
Απλωνουμε την κρεμα σε ολη την επιφανεια της μαρεγκας και πασπαλιζουμε παντου με τα φρουτα του δασους.
Με τη βοηθεια της λαδοκολλας γυριζουμε το ρολο.
Πασπαλιζουμε με αχνη και κακο γαρνιρουμε με λιγη απο την κρεμα αν εχει μεινει και με φρουτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”