Συνταγές
Κολοκυθόπιτα αλμυρή και ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κουλούρι
500 γρ αλέσουν για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας αλάτι
50γρ νωπή μαγιά
Νερό χλιαρό όσο τραβήξει
Ζυμώνετε τα υλικα πολυ καλα μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη την αφήνετε να φουσκώσει περίπου 50 λέπτα και ψήνετε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 30 ωρα.
Πιτα
Φύλλο
1 κιλό αλεύρι μισό και μισό χωριάτικο για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Μια πρεζα αλάτι
Νερό όσο τραβήξει
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βαζετε το αλεύρι σε μπωλ κάνετε μια λακουβιτσα στο κέντρο βαζετε το λάδι το ξύδι το αλάτι και πρόσθετε νερό σιγα σιγα μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλα στα χέρια σχηματίστε 14 μπαλάκια τα αφήνετε να ξεκουραστούν σε αλεύρι
Γέμιση
2 κιλά κολοκυθιά τριμμένα τα αφήνω απο το βραδυ σε ένα σουρωτήρι με λιγο αλάτι να αφήσουν τα νερά τους
6 αυγά
1 μάτσο άνηθο
400γρ καπνιστή φορμαέλα
2 κλωναράκι δυόσμο
Αλάτι πιπέρι
Λιγο ελαιλαδο
1 φλιτζάνι του καφε ρύζι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατεύεται τα υλικα της γέμισης και σε λαδωμένο ταψι στρώνετε 7 φύλλα λαδωμένα μεταξύ την γέμιση αλλα 7 χαράζετε και ψήνετε στους 200 αντιστάσεις περίπου 1 1/2 ωρα
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.