Συνταγές
Ιμάμ μπαιλντί, το αγαπημένο καλοκαιρινό λαδερό
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε άλλο ένα καλοκαιρινό φαγητό, που δεν είναι άλλο από το γνωστό ιμάμ μπαιλντί! Φτιάχνεται με απλά υλικά όπως μελιτζάνες, ντομάτες, κρεμμύδια και μαϊντανό ενώ η γεύση του θα σου αρέσει πολύ!
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
Νερό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
3 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι-πιπέρι
300 ml σάλτσα ντομάτας
Φέτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κάνοντας την γνωστή διαδικασία, προκειμένου να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες μας. Καθαρίζουμε λοιπόν και κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση.
Τις βάζουμε σε αρκετό νερό με αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
Κατόπιν, τις στεγνώνουμε, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, τα σκόρδα και το μαϊντανό.
Κόβουμε επίσης σε φέτες τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι.
Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα σκόρδα, τις ντομάτες, το μαϊντανό, την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι πατάμε τις μελιτζάνες ελαφρώς να γίνουν σαν βάρκες, όπως φαίνεται και στο βίντεο στη συνέχεια.
Τοποθετούμε την γέμιση με τα κρεμμύδια και από πάνω σπάμε λίγη φέτα.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.
Έτοιμο και το φετινό μας ιμάμ μπαιλντί! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δες τη συνταγή σε βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!