Συνταγές
Θα ενθουσιαστείς τόσο με την ντοματόπιτα που θα την κάνεις ξανά και ξανά!
Η Συνταγή είναι από κ. Lemonia Vasileiadi – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
Για τη ζύμη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Για τη γέμιση
800 γρ. τυριά τριμμένα (Έμενταλ, Κεφαλογραβιέρα, Κασέρι, Γκούντα)
βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη, πιπέρι
2-3 κιλά ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Για το ρόδισμα
1 ποτήρι γάλα
4 αβγά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε για να ετοιμάσουμε το ζυμάρι της πίτας.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε το ζυμάρι απ’ το ψυγείο και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
Με το ένα μέρος ζύμης ανοίγουμε το πρώτο φύλλο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο.
Πασπαλίζουμε από πάνω τα τυριά και μετά τις ντομάτες, εναλλάξ σε δύο στρώσεις.
Με το άλλο μέρος ζύμης ανοίγουμε το δεύτερο φύλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
Τοποθετούμε τις λωρίδες ζύμης πάνω στην πίτα, όπως κάνουμε σε μια πάστα Φλώρα για να τη διακοσμήσουμε.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ έως ότου ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Lemonia Vasileiadi – “Χρυσές Συνταγές”.