Connect with us

Συνταγές

Θα γίνει η αγαπημένη σας! Φανταστική Μπλάκ Φόρεστ ταψιού

Published

on

79929257 1760017390795871 3463284485863243776 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Σούπερ σοκολατένια και απολαυστική..

Υλικα
Για το παντεσπανι

6 αβγα
6 κ.σ ζαχαρη
6 κ.σ αλευρι
4 κ.σ κακαο αγλυκο
2 κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρεζα αλατι
2 κ.σ σπορελαιο

ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 φλ. ζαχαρη
2 1/2 φλ νερο
1/2 σφηνάκι κονιάκ η ρουμι

ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
500γρ κρεμα γαλακτος
350 γρ κρεμα τυρι
1/3 φλ ζαχαρη άχνη
100 γρ λευκή σοκολάτα
2 φύλλα ζελατίνης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟΥ
1βαζακι κομποστα βυσσινο 500 γρ
1/2 κ.γ εσανς πικραμυγδαλο( έλαιο που θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
2 κοφτες κ.σ κορν φλαουρ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2ΟΟγρ κουβερτουρα
150γρ εβαπορε
1 κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγιζουμε τα βυσσινακια μου και κραταμε λιγο σιροπακι να διαλυσουμε το κορν φλαουρ.Το υπολοιπο το βαζουμε σε κατσαρολάκι και μολις ζεστάνει αρκετά προσθετουμε το κορν φλάουρ και ανακατευουμε μεχρι να δεσει.Προσθετουμε τα βυσσυνακια και την εσανς πικραμυγδαλου και αφηνουμε να κρυωσει.

Ετοιμαζω το παντεσπανι.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μου με μια πρεζα αλατι μεχρι να αρχισουν να κανουν κορυφες, τότε ριχνουμε βροχηδον τη ζαχαρη και χτυπαμε καλα μεχρι να γινει σφιχτη και γιαλυστερη μαρεγκα.Προσθετουμε εναν εναν τους κροκους.

Με μια σπατουλα ενσωματωνουμε τα στερεα υλικα μου(αλευρι,κακαο,μπεικιν αφου τα εχω πρωτα κοσκινισει).Στο τελος προσθετουμε και το λαδι.Λαδωνουμε ενα ταψακι η τσερκι 25*30 και προσθετω το μειγμα μου.Ψηνουμε για περιπου 15 λεπτα.

Ωστοσο βραζουμε και το σιροπακι μου μέχρι να διαλυθει η ζαχαρη και προσθετουμε το κονιάκ.Σιροπιαζουμε καυτο παντεσπανι και καυτο σιροπι.Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.Προσθετουμε το ζελε που εφτιαξα με τα βυσσινακια πάνω στο σιροπιασμενο κεικ και συνεχιζουμε με την λευκη κρεμα.

Λευκή κρεμα
Κραταμε λιγη κρεμα γάλακτος απο τη συνολικη της συνταγης και την υπόλοιπη την χτυπαμε σε σαντιγυ μαζι με το τυρί και την αχνη.Την κρεμα που κρατησα θα τη βαλουμε σε ενα μικρο κατσαρολακι και θα την βαλουμε να καψει.

Ωστοσο θα μουλιασουμε και τις ζελατινες μου σε κρυο νερο να μαλακωσουν.Αφου μαλακωσουν ,στραγγιζουμε καλα και τις ανακατευουμε μεσα στην καυτη κρεμα γαλακτος για να διαλυθει.Επειτα προσθετουμε και την λευκη σοκολατα σε κομματια και ανακατευουμε καλα να ενσωματωθουν ολα τα υλικα.

Αφου εχει πεσει η θερμοκρασια την ενσωματωνουμε μεσα στη σαντιγυ με μια σπατουλιτσα με κυκλικες κινησεις!!Προσθετουμε πανω στο γλυκο.Αφηνουμε να κρυωσει καλα(ολη νυχτα το ιδανικοτερο)

Για τη γκαναζ
Ζεσταινουμε καλα το γαλα με το μελι και ριχνουμε την σοκολατα σε κομματια μεσα και ανακατευουμε μεχρι να γινει λεια!!!!Προσθετουμε στο παγωμενο γλυκο.

Αφηνουμε να παγωσει και παλι και στολιζουμε με αγριοκερασα( μαυροκερασα τα οποία τα περνώ από ζαχαροπλαστείο) και τριμμενη λευκη σοκολατα.

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές9 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές11 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές13 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές15 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές17 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές19 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές1 ημέρα ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Exit mobile version