Connect with us

Γλυκα

ΕΝΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΡΟΖ -ΜΩΒ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ!

Published

on

l1070591 new blog 41

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Για το παντεσπάνι

Υλικά:
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 μεγάλη κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

Εκτέλεση:
– Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
– Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκ. Αν δεν έχετε αυτής ακριβώς της διαμέτρου δεν πειράζει. Σε λίγο πιο μικρή φόρμα, το παντεσπάνι θα βγει απλώς πιο χοντρό. Αν, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο, το παντεσπάνι θα βγει πολύ λεπτό και θα δυσκολευτείτε να το μοιράσετε στα δύο.
– Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
– Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
– Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά χωρίς να χτυπήσουμε πολύ. Είναι προτιμότερο να ολοκληρώσουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ, ώστε να μη χαθεί πολύς αέρας από το μείγμα.
– Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, να βγαίνει στεγνή η λεπίδα.
– Περιμένουμε να κρυώσει το παντεσπάνι και μετά το μοιράζουμε προσεκτικά στα δύο με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού, ώστε να προκύψουν δύο δίσκοι ίδιου πάχους.
– Από εκεί και πέρα, έχουμε δύο επιλογές:
α) Να χρησιμοποιήσουμε μικρά τσέρκια, ώστε να δημιουργήσουμε ατομικά γλυκάκια, κόβοντας πολλούς μικρούς κύκλους, όπως έκανα εγώ.
β) Αν δεν έχουμε τέτοια τσέρκια, μπορούμε να κάνουμε το γλυκό σαν κανονική τούρτα. Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν προτιμότερο να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα μους, ώστε να μας φτάσει να στρώσουμε μία γενναία ποσότητα ανάμεσα στα παντεσπάνια και να γλασάρουμε το γλυκό, γύρω-γύρω και πάνω. Όμως και παραπάνω να βγει η μους καθόλου δεν πειράζει, γιατί τρώγεται ευχαρίστως και σκέτη!

Για την μους φράουλας/φρούτων του δάσους

Υλικά:
120 γρ. Philadelphia
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φρέσκιες φράουλες ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (τα μετράμε όσο είναι ακόμα παγωμένα)
1 κούπα κρέμα γάλακτος (με φουλ λιπαρά, γιατί η light δεν σφίγγει όσο κι αν τη χτυπήσεις!)

Εκτέλεση:
– Λιώνουμε τα φρούτα στο multi.
– Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και, τέλος, ενσωματώνουμε τον πολτό των φρούτων.
– Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα σε σαντιγί.
– Ενσωματώνουμε απαλά την σαντιγί στο μείγμα φρούτων/τυριού/ζάχαρης.

Στήσιμο γλυκού
– Τοποθετούμε μέσα σε κάθε τσέρκι ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με λίγο λικέρ αραιωμένο με νερό. Εγώ χρησιμοποίησα Cointreau, μια και αυτό μου βρισκόταν πρόχειρο! Χρειάστηκα περίπου μισή κούπα νερό με λίγο λικέρ, περίπου ένα σφηνάκι.
– Από πάνω προσθέτουμε μους με ένα κουταλάκι.
– Βάζουμε άλλο ένα παντεσπάνι, λικέρ και μους.
– Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμούμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.
– Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιατάκι λίγη σως μαρμελάδας φράουλα ή ό,τι άλλο υπάρχει στο σπίτι την οποία έχουμε αραιώσει με λίγο νερό (3-4 κουταλιές μαρμελάδα, 2-3 κουταλιές νερό).

Tip: τίποτα δεν πάει χαμένο!
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μικρά τσέρκια για να φτιάξετε ατομικά γλυκάκια, θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολύ «φύρα», καθώς περισσεύει αρκετό κέικ/παντεσπάνι . Πώς θα αξιοποιήσετε αυτά τα κομματάκια; Εγώ τα έβαλα την ίδια μέρα σε τάπερ στην κατάψυξη και τα χρησιμοποίησα μια άλλη μέρα, για να φτιάξω ένα γλυκό-παραλλαγή του προηγούμενου! Να τι ακριβώς έκανα:

Trifle…να το φας στο ποτήρι!
– Έβγαλα τα κομματάκια κέικ από την κατάψυξη για να ξεπαγώσουν, και στη συνέχεια τα θρυμμάτισα μέσα σε ωραία κολωνάτα ποτήρια του παγωτού.
– Έπειτα έφτιαξα μια παραλλαγή της παραπάνω μους φρούτων, αλλά χρησιμοποιώντας light κρέμα γάλακτος αντί για κανονική και Philadelphia light, ώστε να βγει πιο ελαφρύ το γλυκάκι μου.
– Την κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών απλώς την ενσωμάτωσα στο υπόλοιπο μείγμα, χωρίς να την χτυπήσω ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα δεν ήταν, φυσικά, το ίδιο αφράτο, όμως στο ψυγείο η κρέμα έσφιξε και ήταν μια χαρά!
– Τέλος,πρόσθεσα μια στρώση από σως μαρμελάδας πάνω από την μους και διακόσμησα με φρέσκιες φράουλες. Ε, λοιπόν, και αυτό το γλυκάκι ήταν νοστιμότατο!

Εύχομαι καλή επιτυχία και σ’ εσάς, στις δικές σας γλυκο-δημιουργίες!

Μπες στο foodspells.wordpress.com για περισσότερες νόστιμες συνταγές !

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές13 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές15 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές17 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές19 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές21 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές23 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές5 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Exit mobile version