Connect with us

Συνταγές

Γλυκό σταφύλι με κεχριμπαρένιο χρώμα

Published

on

70336101 2208663119425601 7914616865207353344 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Επιλέγουμε σταφύλια με ωραίο κίτρινο χρώμα, όχι πράσινο!

Εάν θέλουμε να προσθέσουμε αμύγδαλο πότε το βάζουμε Στο τέλος!!!

Υλικά:
2 κιλά και 600 γρ σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό και 300 γρ ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι το χυμό
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρόγες, τα αφήνουμε σε τρυπητό να σουρώσουν

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα σταφύλια με τη ζάχαρη εναλλάξ, ζάχαρη-σταφύλια μέχρι να τελειώσουν.

Αφήνουμε μία νύχτα να μείνουν στο ψυγείο .Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε 10 λεπτά τα σταφύλια σε δυνατή φωτιά, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να δέσει το σιρόπι!

Μόλις δέσει το σιρόπι βάζουμε τα σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα και τη βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά, αφήνουμε τα σταφύλια μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα το πρωΐ να βγάλουν τους χυμούς τους!

Τοποθετούμε στο μάτι και βράζουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει, κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το χυμό και την αρμπαρόριζα .

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει κουνώντας το 5-6 φορές σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα για να γεμίσουν οι ρόγες με σιρόπι.

Όλα τα μυστικά για εγγυημένο αποτέλεσμα
1)Επιλέγουμε προσεκτικά τα σταφύλια να είναι ώριμα ,οι ρόγες να έχουν ίδιο μέγεθος, όσο το δυνατόν βέβαια, και το χρώμα τους να είναι κίτρινο χωρίς σημάδια,το χρώμα από τις ρόγες έχει μεγάλο ποσοστό συμβολής στο τελικό αποτέλεσμα

2)Ακολουθουμε κατά γράμμα τη διαδικασία!!Στα δέκα λεπτά ακριβώς βγάζουμε τις ρόγες από την κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι

3)Μόλις βράσει το γλυκό μου το αποσύρουμε αμέσως από το μάτι, ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Γιατί το γλυκό όταν κρυώνει σκουραίνει λίγο

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές2 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές6 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές8 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές10 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές24 ώρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές1 ημέρα ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές1 ημέρα ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Exit mobile version