Connect with us

Συνταγές

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΛΦΕΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ .. ΤΟΣΟ ΖΟΥΜΕΡΟ .. ΤΟΣΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ .. ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ !

Published

on

84267327 10219100074230889 4226181633817968640 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ
ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ …

2 φλιτζάνια γάλα (480ml)
4 κρόκοι αυγών
⅓ φλιτζανιού + 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη (80γρ)
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (30γρ)
¼ φλιτζάνι κορν φλαουρ (30γρ)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η 2 βανιλινες
Μια πρέζα αλάτι
⅓ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο (75γρ) και
⅓ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (75γρ)
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (250 γρ)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταθουν 2 φλιτζάνια γάλα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ενα μπολ τους κρόκους των αυγών και κρυσταλλική ζάχαρη τα χτυπάμε . Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέσα . Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.

Ρίξτε μόνο το ¼ απο το ζεστό γάλα σε (2 δόσεις) και χτυπήστε ελαφρά για να ομογεννοποιηθουν . Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.

Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατευωντας ελαφρά συνεχώς. Όταν αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Οπως ειναι καφτή προσθέστε το ⅓ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν . Μεταφέρετε σε ένα σκεύος κρύο και αφήστε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε κρέμα το ⅓ φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο. Όταν η κρέμα ερθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε στο βούτυρο. Χτυπάμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να δέσει και να γίνει λεία. ………..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας η μία βανιλίνη
αλάτι μία πρέζα

Για την μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ

Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς.Μετά την βάζουμε στο ψυγείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε για 50 λεπτα 3 ιδια φύλλα σφολιάτας τρυπημένα πολυ καλα με πηρούνι και πασπαλισμένα με ζαχαρη για 50 λεπτα ,,, ανακατευουμε την μιση μαρεγκα με την κρεμα στο μίξερ για 2 λεπτα να αφρατεψει ..

Βαζουμε ενα φύλλο για βάση την μισή κρέμα δευτερο φύλλο την υπόλοιπη κρέμα και το τριτο φυλλο .. πασαλειβουμε με την μαρεγκα ενα οχι χοντρο στρωμα και καλύπτουμε με τριμματα σφολιάτας και αχνη ζαχαρη … παγωνουμε πριν κόψουμε ,,

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές12 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές12 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές14 ώρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές16 ώρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές18 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές20 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές22 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές1 ημέρα ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα2 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές3 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές4 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές5 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Exit mobile version