Connect with us

Συνταγές

Ένα αριστούργημα! Καρυδόπιτα με φύλλο…. ή αλλιώς κέικ μπακλαβάς

Published

on

88969927 1842567872540822 8879200081039851520 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένα φανταστικό σιροπιαστό γλυκό …

Υλικά

5 μεγάλα αβγά
3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3/4 φλ αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ καρύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ γεμάτο κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
4 κ.σ κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
7 φύλλα βυρρητου
100 γρ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη λιωμένο

Για το σιρόπι
650 γρ ζάχαρη
550 ml νερό
3 κ.σ μέλι γεματουτσικες
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν μία ωραία κρέμα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κονιάκ μου.

Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μου ,το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα κανελογαρρυφαλα, το ξύσμα και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών με μία μαριζ. Παίρνουμε λίγη από τη μαρέγκα να αραιωσουμε το μίγμα που είναι τώρα σφιχτό.

Ανακατεύουμε απαλά και ενσωματωνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια μου ανακατεύοντας απαλά.

Προσέχουμε να μην χάσουμε τον όγκο. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα του κέικ.

Απλώνουμε τα πέντε φύλλα κάτω προσπαθώντας να καλύψουμε όλα τα τοιχώματα της φόρμας. Ενδιάμεσα βουτυρώνουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και κλείνουμε από πάνω προσεκτικά χωρίς να πιέζουμε και ανάλαφρα με τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από τη φόρμα.

Κόβουμε τα άλλα δύο φύλλα, που έχω κρατήσει, στη μεση και προσθέτουμε πάνω από τα υπόλοιπα φύλλα.
Βουτυρώνουμε πάλι καλά και χαράζουμε το γλυκό …όχι μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Ωστόσο ετοιμάζουμε το σιρόπι μου.

Σε σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι μου και το αφήνουμε να βράσει άλλα δύο-τρία λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε το γλυκό μου καυτό κατευθείαν όταν βγει από το φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.

Για να σιροπιαστει σωστά το γλυκό μου όταν θα το βγάλουμε από το φούρνο θα τον χαράξουμε πάλι με ένα μαχαιράκι σε αρκετά σημεία….αλλά και εκεί που είχα ήδη χαραξει. Αφήνουμε το γλυκό μου να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει.

Το γυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με σαντυγι.

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές14 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές16 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές18 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές19 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές20 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές22 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές5 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version