Συνταγές
Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα
Η Συνταγή είναι από Lazaros Askeridis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
για το σιρόπι θα χρειαστούμε
600 γραμμάρια ζάχαρη
Φλούδες από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
800 γραμμάρια νερό
Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις λιώσει η ζάχαρη, το βγάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει, καλά είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα για να μην λασπώσει το γλυκό μας.
Για την καρυδόπιτα θέλουμε:
120 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
200 γραμμάρια καρύδια
4 αυγά
360 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
200 γραμμάρια ζάχαρη, 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια και τα χτυπάμε να αφρατέψουν, μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να είναι στην καρυδόπιτα.
Τα βάζουμε μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με το γάλα, χτυπάμε το μείγμα πολύ λίγο, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο καυτό του ρίχνουμε το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Lazaros Askeridis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.