Συνταγές
Ωραιότατο τυρόψωμο , ότι πρέπει για το βραδινό..
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1μιση ποτήρι νερό χλιαρό
3/4 ποτήρι ηλιέλαιο
1φακελάκι μαγιά μισό φακελάκι μπαίκιν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη
μαγιά και λίγο αλεύρι αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο να ενεργοποιηθεί η μαγιά και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά..Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο πάρει..
Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη να μην κολλάει
στα χέρια.Αφήνουμε να φουσκώσει και μετά πλάθουμε το τυρόψωμο.Στη ζύμη που θα πάρω βάζω τυρί φέτα μισό κιλό και ρίγανη.Αλείφω τα χέρια μου με λάδι και στραμπουλίζω τη ζύμη μου πολλές φορές..
Τη βάζω στο ταψί από πάνω κάνω δαχτυλιές ρίχνω λίγο λάδι παντού και σουσάμι..Περίσεψε λίγη ζύμη και έφτιαξα μικρά ψωμάκια τα βούτηξα στο σουσάμι
και κάποια στο τυρί τριμένο.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τέλεια Τυροπιτάκια με Διαφορετικό Σχήμα! Αυτή την συνταγή πρέπει να την βάλετε στο πρόγραμμα… (ΒΙΝΤΕΟ).
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
Περίπου 200 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, περίπου 150 ml νερό, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι που να γίνει ελαστική ζύμη.
Την πλάθουμε πολλή καλά σε αλευρωμένη επιφάνεια, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μέρη. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Τοποθετούμε Φέτα στην μία άκρη και διπλώνουμε περίπου μέχρι την μέση. Κόβουμε σε λωρίδες την ζύμη που προεξέχει, τις γυρίζουμε δύο φορές και τις τυλίγουμε. Δίνουμε στα πιτάκια μας κυκλικό σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.