Συνταγές
Ωραιότατη μαρμελάδα βερίκοκο – Μοσχοβολιστή λαχταριστή και αγαπημένη
Η Συνταγή είναι από Nana Sunny – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά βγάζουμε τα κουκούτσια, και κόβουμε στα τέσσερα τα βερίκοκα. Σε κάθε κιλό βερίκοκο βάζουμε 600 γραμμάρια ζάχαρη.
Σε μία κατσαρόλα κάνουμε στρώσεις από βερύκοκο και ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Το πρωί βάζουμε σε δυνατή φωτιά Όταν αρχίσουν να βγάζουν τον αφρό ξεκινάμε να ξαφρίζουμε, μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.
Συνεχίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά γιατί μπορεί να μας πιάσει στον πάτο. Βράζουμε για 20 με 30 λεπτά. 2 λεπτά πριν τελειώσουμε ρίχνουμε χυμό λεμονιού.
Έχουμε αποστειρώσει ήδη τα βάζα και τα καπάκια. Γεμίζουμε τά βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα.
Η Συνταγή είναι από Nana Sunny – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μαρμελάδα ροδιού απλά υπέροχη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aliki Kakava”
ΥΛΙΚΑ
1200γρ σπόρους ροδιού
850γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας
1 ξινό μήλο (εγώ έβαλα κανονικό)
Χυμό από 1 λεμόνι
2 σφινακια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 20λεπτα εκτός το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε 15 λεπτα να κρυώσει (βγάζουμε την κανέλα)
Με ένα ραβδομπλεντερ αλέθουμε κ περνάμε λίγο λίγο από σουρωτήρι.
Ξανά βάζουμε για βράσιμο στα 15 λεπτα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού
Βράζουμε αλλά 5 λεπτά.. Κ έτοιμο…
Όπως είναι ζεστό το βάζουμε σε ζεστα στα βαζακια.. Καλή επιτ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aliki Kakava”