Συνταγές
Πολύ ωραία μαρμελάδα Βερίκοκο με Χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 Κιλά βερίκοκα χωρίς το κουκούτσι
2 kg ζάχαρη κανονική
2 Ξυλάκια κανέλας κευλανης
4 Φιλαράκια Αμπάρορίζα
1/2 Λεμόνι ζουμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζω 1 φλυτσανι άσπρο ξύδι και μαγειρική σόδα ,και πλένω πολύ καλά τα βερίκοκα τα αφήνω και 10 λεπτά να βγάλουν ότι έχουν από πάνω. Έπειτα τα ξεβγάζω πολύ καλά και βγάζω τα κουκούτσια.
Στην κατσαρόλα βάζω μία σειρά τα βερίκοκα και την μισή ζάχαρη και πάλι βερίκοκα και την άλλη μισή ζάχαρη και τα αφήνω στο ψυγείο μία νύχτα να δω τι ζημιά θα βγάλουνε
Έπειτα τα βράζω 5 λεπτά και κλείνω την κατσαρόλα και τα αφήνω πάλι να ξεκουραστούν. 4 ωρες
Έπειτα ανάβω την φωτιά να βράσει ξανά και ανακατεύω τακτικά για να μην κολλήσει από κάτω. Με πήρε κάπου 1 h σε σιγανή φωτιά. Πριν κλείσω την φωτιά κανένα Εικοσάλεπτο
ρίχνω μέσα την Αμπάρο ρίζα και την κανέλα. Πριν κλείσω την φωτιά
ρίχνω και το ζουμί λεμόνι ,τα αφήνω μερικά λεπτά περίπου 5 λεπτά
Και όπως είναι ζεστό τα βάζω σε αποστειρωμένα βάζα ,εμένα μου βγήκανε πέντε μικρά βάζα. Και αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι την άλλη μέρα.
Έτσι δεν παθαίνουν τίποτα μπορείς να τα έχεις και έξω εγώ γράφω και ημερομηνία πότε τα έφτιαξα για να ξέρω γιατί φτιάχνω πάρα πολλά
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.