Γλυκα
Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 κιλό βερίκοκα βιολογικά κατά προτίμηση
10 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική λευκή σε αναλογία 1:2 με την ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και τα αφήνουμε να στραγγίζουν από τα νερά.
Ανοίγουμε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα τοποθετούμε έτσι όπως είναι (με το φλούδι και χωρίς να τα κόψουμε σε κομμάτια) σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Όταν έχουμε φτιάξει μια στρώση με βερίκοκα, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη στέβια. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο (βερίκοκα, στέβια) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες. – όχι στο ψυγείο.
(Θα υγροποιηθεί η Στέβια, και θα κατεβάσουν υγρά τα φρούτα).
Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα βράζουμε το μίγμα μας σε μέτρια φωτιά, 4/9 για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Κάποια στιγμή το μίγμα μας σκουραίνει.
Σε αυτή τη φάση, βγάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα έξω από την κατσαρόλα σε ένα πιατάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και ελέγχουμε αν έχει πήξει επαρκώς.
Όταν έχει γίνει όσο πηχτή θέλουμε, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Σφραγίζουμε τα βάζα, αναποδογυρίζουμε επάνω σε πετσέτα, και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Είναι σημαντικό όταν ελέγχουμε την πυκνότητα της μαρμελάδας να το κάνουμε όταν αυτή έχει λίγο κρυώσει, γιατί όταν είναι καυτή από την κατσαρόλα είναι αρκετά αραιή και μετά πήζει.
Η μαρμελάδα αυτή δεν είναι ομοιογενής, αλλά έχει μέσα μικρά κομμάτια φρούτου.
Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.