Συνταγές
Ωραιότατη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή αλλιώς τάρτα κολοκύθας
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 κολοκυθάκια φρεσκα απο τ κήπο μου που τα πέρασα από τον τρίφτη μέσα στο στραγγιστηρι έριξα αλάτι και τα άφησα να βγάλουν τα υγρά τους
Μέσα σε λεκανακι έκοψα 5 Φρεσκα κρεμμυδάκια.3 φύλλα δυόσμου τυρί λίγο ρίγανη πρόσθεσα ενα φλυτζάνιαλεύρι 3 κουταλιές λάδι 1 μπεικιν 3 αυγά μέχρι να γίνει ένας χοντρός χυλός
ανακατεύοντας όλα μαζί. ..έριξα το μιγμα σε ταψακι 26 εκ..σε αντικολλητικό χαρτί
εψησα για μια ώρα στους 170 βαθμούς..ο καθένας ξέρει το φούρνο του
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λαχταριστή Τάρτα με κολοκύθια και μπέικον.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κολοκυθακια
1 μικρό κρεμμύδι
10 φετες μπέικον
1/2 ματσάκι μαιντανο
1 κουπα τυρί κεφαλοτύρι
1 κουπα κρεμα γάλακτος
αλατι πιπερι
3 αυγα
2 κουταλιες φρυγανια
φυλλα κρουστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω τα κολοκυθάκια και τ αφηνω να στραγγισουν πολυ καλα.
Τα σωτάρω με λίγο ελαιολαδο για κανα πενταλεπτο και ριχνω και το κρεμμύδι.
Σε ενα τηγανακι κοβω το μπεικον και το βαζω να μαραθει χωρίς λαδι.
Το αφηνω στην ακρη.Οταν ειναι ετοιμα τα κολοκυθακια κι εχουν πιει τα υγρα ριχνω το μπεικον το μαιντανο ανεκατευω σε ενα μπωλ αυγα με κρεμα τα ριχνω κι αυτα το τυρι και την φρυγανια και δοκιμαζω να δω αν χρειαζεται αλατι…γιατι εχω ρίξει το τυρι που ειναι αλμυρο.
Λαδώνω την ταρτιερα και στρωνω τεσσερα με πεντε φυλλα λαδωνοντας ενδιαμεσα.
Ρίχνω το μιγμα και ψήνω μεχρι να παρει χρωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.