Συνταγές
Τέλειο φαΐ! Νόστιμο χοιρινό ψητό στη γάστρα
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινό από σπάλα με κόκκαλο
5 με 6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε , στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Τρυπάμε σε μερικά σημεία και βάζουμε σκόρδο.
Βάζουμε τη κατσαρόλα η οποία μπαίνει και στο φούρνο με λάδι να κάψει και θωρακίζω το κρέας από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο μισό ποτήρι νερό, κλείνω με το καπάκι και την βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για χοιρινό με κολοκάσι και πατατούλες να λιώνουν στο στόμα
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.
Υλικα
1 κιλο κρεας χοιρινο χωρις κόκκαλο κομμενο σε μεγαλους κύβους.
2 καροτα κομμενα σε ροδελες
1 ρίζα κολοκασι καθαρισμενη και κομμενη σε μεσαια κυβακια
2 πιπεριες κομμενες σε χοντρες ροδελες
1 κρεμμυδι ξερο κομμενο σε ροδελες(προαιρετικα)
Αλατι,πιπερι,ριγανη,μουσταρδα,κεφαλοτυρι τριμμενο
Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο πανω κατω αντιστασεις στους 200 βαθμους.
Σε μια βαθια γαβαθα βαζουμε ολα τα υλικα και ανακατευουμε καλα.
Κανουμε τα πουγκακια με αλουμινοχαρτο και χαρτι ψησιματος και προσθετουμε τα υλικα εξισου.
Τριβουμετο κεφαλοτυρι τα κλεινω καλα και τα βαζουμε με το ταψι στο φουρνο.
Ψηνουμε για μια ωρα περιπου στους 200 και πριν το τελος τα ανοιγουμε για να ψηθουν ακομα καλυτερα
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.