Connect with us

Γλυκα

Φτιάξτε σπίτι σας το παραδοσιακά Τρίγωνα Πανοράματος

Συνταγή για να φτιάξετε τα γνωστά Τρίγωνα Θεσσαλονίκης ή Πανοράματος, με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση κρέμας. Υλικά για το φύλλο 15 ‏φύλλα κρούστας 200 γρ. ‏λιωμένο βούτυρο Για τη κρέμα θα χρειαστείτε 950 ml (700 ml + 250 ml) ‏γάλα πλήρες 300 γρ. ‏ζάχαρη 1 κ.γ. ‏βανίλια 250 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις […]

Published

on

trigona panoramatos

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή για να φτιάξετε τα γνωστά Τρίγωνα Θεσσαλονίκης ή Πανοράματος, με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση κρέμας.

Υλικά για το φύλλο

  • 15 ‏φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. ‏λιωμένο βούτυρο

Για τη κρέμα θα χρειαστείτε

  • 950 ml (700 ml + 250 ml) ‏γάλα πλήρες
  • 300 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 250 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ‏κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ‏κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏ζάχαρη
  • 400 γρ. ‏νερό
  • 2 κ.σ. ‏λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάτε με το φύλλο

1.Τοποθετείτε το κάθε φύλλο σε πάγκο εργασίας με τη στενή πλευρά προς το μέρος σας. Το βουτυρώνετε και το διπλώνετε σε κάθετες λωρίδες περίπου 8 εκ. βουτυρώνοντας κάθε λωρίδα.

2.Διπλώστε μια γωνία για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο και συνεχίστε το δίπλωμα εναλλάξ σε τρίγωνα (όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια), μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κομμάτι του φύλλου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία σε όλα τα φύλλα και κάθε τρίγωνο που διπλώνετε το βάζετε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.

3.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί σκούρο χρώμα περίπου 25′-30′. Βγάζετε από τον φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε στη μια πλευρά να κάνουν θήκη και να δημιουργηθεί χώρος για τη κρέμα.

Για το σιρόπι

4.Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό, το λεμόνι και τη ζάχαρη και το βράζετε για 4′-5′ .Μόλις είναι έτοιμο βουτάτε για λίγο στο ζεστό σιρόπι ένα ένα τα κρύα τρίγωνα να σιροπιαστούν και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να στραγγίξουν.

Για την κρέμα

5.Σε μια κατσαρόλα βάζετε 700 γρ. γάλα τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα βράζετε. Σε μπολ βάζετε 250 γρ. γάλα και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.

6.Μόλις το γάλα στη κατσαρόλα φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνετε το 1/3 του μείγματος στο μπολ με το γάλα-αυγά και ανακατεύετε γρήγορα. Μεταφέρετε το μείγμα που έχετε στο μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Κατεβάστε το από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Μεταφέρετε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.

7.Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και όταν κρυώσει η κρέμα τη προσθέτετε και ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθεί. Γεμίζετε με τη βοήθεια ενός κορνέ την αφράτη κρέμα (προαιρετικά πασπαλίζετε με τριμμένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης) και τα απολαμβάνετε.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sintayes

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές15 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές17 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές19 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές20 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version