Συνταγές
Τα πιο γρήγορα τα πιο εύκολα τα πιο αφράτα και τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
220 γρ σπορέλαιο
220 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα 3 αυτά υλικά με αυγοδάρτη και προσθέτουμε μέσα 500 γραμμάρια φέτα ή κατσικίσιο τυρί και 500 γραμμάρια φαρίνα.
Τα ανακατεύουμε καλά φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα με κενό μεταξύ τους.
Τα περνάμε με κρόκο και λίγο ελαιόλαδο ανακατεμένο
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170/180 βαθμούς για 20/25 λεπτά (ανάλογα από το φούρνο) . Βγήκαν 20 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μελένια ανθοτυροπιτάκια.
Τα υλικά λίγα και καλά…..
1 δόση ζύμη κουρού (συνταγή)
300 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
δυόσμο(προαιρετικά)
σουσάμι και μέλι
Η εκτέλεση;;;; ακόμη πιο εύκολη και απλή!
Σε ένα μπολ λιώνω το ανθότυρο με ένα πιρούνι,προσθέτω τα αυγά και το τριμμένο δυόσμο.
Έπειτα γεμίζω τα πιτάκια μου με την υπέροχη ζύμη κουρού (ζύμη πασπαρτού, όπως λέω εγώ,χιχι) και ψήνω στον αέρα , στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα περιχύνω με θυμαρίσιο μέλι και πασπαλίζω με σουσάμι!
Απολαύστε τα σκέτα ή μαζί με τον απογευματινό σας καφέ!!!
Εγώ πάντως…. στο τσακ πρόλαβα κι έφαγα…
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
ΠΗΓΗ: kallisblog.gr