Συνταγές
Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και σούπερ τέλειο τύλιγμα!
Η συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση
Μισό κιλό μυζήθρα μαλακή ανάλατη
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
1 χούφτα φέτα τριμμένη
3 αυγά και τα δύο ασπράδια από τα αυγά που θα κρατήσουμε τους κρόκους για επάλειψη
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλλα προς το μάκρος τους σε τέσσερεις λωρίδες και σε κάθε λωρίδα στην άκρη βάζουμε μια κουταλιά γέμισης και πατάμε να πάει παντού και διπλώνουμε να γίνει τρίγωνο μέχρι τέλους.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε με τους κρόκους και λίγο ελαιόλαδο που βάλαμε σε αυτό το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμες τυροπιτούλες κουρού με λίγα υλικά και πολύ νόστιμες !!
Η συνταγή είναι της κ. Εφη Κυβελου.
Τυροπιτούλες κουρού απλά πεντανόστιμες !
Υλικά :
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
5+ 1/2 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ. αλάτι
1 κτγ. ζάχαρη
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 αυγό, (για επάλειψη)
τριμμένη φέτα και λίγο ρεγκάτο για την γέμιση
Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε γιαούρτι, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, μπέικιν.
Ζυμώνουμε καλά, κόβουμε σε κομματάκια την γέμιση, την ανοίγουμε, (εγώ βάζω ένα μπολ ανάποδα και κόβω για να μου βγουν ίδιες), βάζουμε μια κουτάλια γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τις περνάμε με αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και έτοιμες !
Η συνταγή είναι της κ. Εφη Κυβελου