Συνταγές
Θαυμάσια για πρωινό – σπιτικά δημητριακα
Η συνταγή είναι από Ναυσικά Κασιμάτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κούπα βρώμη αλεσμένη σαν αλεύρι
-2 κτσ. φυστικοβουτυρο ή ότι σας αρέσει
-2 κτσ. γεμάτες μέλι
-λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προαιρετικά σταγόνες κουβερτούρας, εγώ την περνάω στο μούλτι.
Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 7-10 λεπτά.
Δεν θέλει πολύ αρπάζουν εύκολα.
Θα βγουν μαλακά αλλά μετά σκληραίνουν.
Η συνταγή είναι από Ναυσικά Κασιμάτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ πρωτότυπη συνταγή – κέικ με μπισκότα!
Η συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 βιτάμ 250γρ., (πλάκα)
-2 κούπες ζάχαρη άχνη
-4 αυγά
-1 βανίλια
-1/2 φλ.τσαγιού γάλα
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 κτγ. μαγειρική σόδα
-3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο γοχ.
-3 κτγ. μερέντα
-κακάο
-1 κουτί μπισκότα πτι μπερ
-κουβερτούρα 1 φακελάκι Γιώτης
Εκτέλεση
Λιώνουμε βιτάμ και χτυπάω στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά το γάλα, βανίλια, μπέικιν και σόδα. Ρίχνουμε τη μερέντα, (θερμοκρασία δωματίου) και κακάο, στο κακαο δε γράφουμε δοσολογία ρίχνουμε με το μάτι να πάρει χρώμα ως εκεί που μας άρεσε).
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, χτυπάμε λίγο ακόμα και τέλος.
Σπάμε τα μπισκότα επιτόπου από πάνω στο χέρι χοντροκομμένα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Σε βουτυρωμένη και με λίγο αλεύρι περασμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε σε καυτό νερό το φακελάκι με τη κουβερτούρα και περιχύνουμε από πάνω.
Η συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.