Συνταγές
Το φαγητό είναι πεντανόστιμο! Ένα σπετσοφάι έργο τέχνης
Η Συνταγή είναι από Nikoleta Karageorgou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χωρίς κόκκινο κρασί
Προσθήκη 1 κ. σ μέλι
2 χωριατικα λουκανικα
4 πιπεριές κόκκινες
4 πιπεριές πράσινες
2 μελιτζάνες σε κυβακια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1σκ σκόρδο
ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασι
2 ντομάτες στον τρίφτη
1κ.γ πάπρικα
1/2 πιπεριτσα καυτερή
1 κ.σ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρω με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτω και τις πιπεριές λίγες λίγες τις μελιτζάνες να σωταριστούν και αυτές σβήνω με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί λίγο προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι την καυτερή πιπερίτσα την πάπρικα και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτ νερό. Αφήνω να πάρουν μια βράση.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζω λίγο το λουκάνικο και μετά το προσθέτω στην κατσαρόλα και αφήνω να βράσουν ολα μαζι και να μελωσει η σαλτσα.Αν χρειαστεί προσθέτω ενδιάμεσα λίγο ζεστό νερό!
Η Συνταγή είναι από Nikoleta Karageorgou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ταλιατέλες με σάλτσα απο λουκάνικα & μανιτάρια!
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες (500 γραμ.)
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
10 μεγάλα ασπρομανίταρα
4 χωριάτικα λουκάνικα
Μισό φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 συσκευασία ντοματάκια πομοντόρια αποφλοιωμένα
1 κλαδάκι φασκόμηλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα λουκάνικα σε νερό που βράζει για 2’.
Βγάζουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα (δηλαδή το εντεράκι τους) και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος). Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί ξύνοντας με σπάτουλα την κατσαρόλα να ντεγλασάρει.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φασκόμηλο και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα σουρώσουμε τα παίρνουμε με πιρούνα (να στάζουν) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2’. Σερβίρουμε αμέσως.
Προαιρετικά τρίβουμε παρμεζάνα.