Συνταγές
Αγαπημένο φαγητό – σπετζοφάι καυτερό σήμερα.
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Η επικρατέστερη εξήγηση ειναι ότι πήρε την ονομασία του από τις πιπεριές, που αποτελούν βασικό του συστατικό -οι δε καυτερές πιπεριές λέγονται και σπέντζες στο Πήλιο.
1 κιλό πιπεριές κέρατο
1 ώριµη ντοµάτα, ψιλοκοµµένη
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
1 φλ. ελαιόλαδο
2 λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τις πιπεριές µαζί µε το λουκάνικο µέχρι να ροδίσουν.
Με το χέρι κόβουµε όσο γίνεται πιο ψιλή την ντοµάτα και τη ρίχνουµε στο τηγάνι µαζί µε το σκόρδο, το αλάτι και το μπούκοβο.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε την ντοµάτα να σιγοµαγειρευτεί, µέχρι να µείνει µόνο µε το λάδι της. Ρίχνουµε µπόλικο πιπερι και σερβίρουµε.
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Σπετζοφάι – Πολύ ωραίο φαγητό μπουκιά και απόλαυση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο Τρικάλων.
2 πράσινες πιπεριές και 2 Φλωρίνης
10 ντοματίνια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 κουταλιές σάλτσα σπιτική η εμπορίου
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί
Λιγο αλάτι; πιπέρι και νεράκι … ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα.
Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές και ανακατεύουμε με το λουκάνικο μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά τα ντοματίνια τον πελτέ και τη σάλτσα.
ρίχνουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το φαγητό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”