Συνταγές
Εξαιρετικό σπαγγέτι με Pesto βασιλικού
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 κούπες φύλλα βασιλικού στεγνά + μερικά ακόμη για το σερβίρισμα
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι αλεσμένο
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Ανθό αλατιού η αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη η 3 μικρές
3/4της κούπας ελαιόλαδο
500 γραμ. σπαγγέτι – 1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού στο μπλεντεράκι μας, μαζί με το σκόρδο κομμένο, τα κουκουνάρια, τα αλέθουμε να μειωθεί ο όγκος τους.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε εναλλάξ την παρμεζάνα, και το ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη πάστα.
Αλατίζουμε στο τέλος δοκιμάζοντας.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε, κρατώντας μέρος από το νερό που έβρασαν, με το οποίο κρεμοποιούμε, σε ανοιχτή κατσαρόλα το πέστο μας.
Αναμειγνύουμε με τα μακαρόνια ανακατεύοντας, και σερβίρουμε, διακοσμώντας με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Δείτε τι έφτιαξε με σπαγγέτι σε μια φόρμα για μάφιν..
Όταν ετοιμάζεις ένα επίσημο δείπνο, είναι φυσικό να θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Αυτό σημαίνει πως τα βασικά, ανακατεμένα σπαγγέτι με κεφτέδες δεν είναι στις επιλογές σου, σωστά;
Λάθος!
Μεταμορφώνοντας αυτόν τον πανεύκολο καθημερινό συνδυασμό, όχι μόνο θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου, αλλά θα δημιουργήσεις κάτι που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως finger-food όσο και ως κυρίως πιάτο.
Δείτε την απλή συνταγή: