Συνταγές
Σπαγγέτι ολικής με πεστο μαϊντανού και κολοκυθάκι – για ένα γρήγορα και υγιεινό πιάτο
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
-250 γραμ. σπαγγέτι ολικής
-1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
Για το πέστο μαϊντανού:
-1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και κομμένη
-ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμός από μισό – βάλαμε λάιμ
-μισή κούπα ελαιόλαδο
-2 κουτ. σ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ανάλατα
-1/2κούπα τριμμένη παρμεζάνα
-ανθό αλατιού η αλάτι – με δοκιμή στο τέλος
-πιπέρι
Εκτέλεση
για το πέστο μαϊντανού:
Βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανού, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και τα πολτοποιούμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, και το ελαιόλαδο εναλλάξ, χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, τρίβουμε πιπέρι ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Για το σπαγγέτι:
Σε γουόκ, σε δυνατή φωτιά ψητό – τηγανίζουμε το κολοκύθι, με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σε διπλανή κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, στον χρόνο που γράφει το πακέτο τους, αλ ντέντε.
Μεταφέρουμε το σπαγγέτι, στο γουόκ, μαζί με μέρος, από το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε, να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις:
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε θρυμματισμένη φέτα στην επιφάνεια.
Το κολοκυθάκι δεν το αλατίζω, για να μην κατεβάσει υγρά.
Το πέστο διατηρείται μέσα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!