Συνταγές
Πολύ πρωτότυπο πιάτο – σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα τριαντάφυλλο
Νόστιμη συνταγή από “Matula Giasirani- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι ( έβαλα ολικής )
660 γρ. κρέμα γάλακτος ( 2 πακετα των 330 γρ)
200 γρ τυρί κρέμα ( έβαλα κατικι Δομοκού)
1 φακελάκι τσάι τριαντάφυλλο
45γρ. ροδόνερο ( 3 κου. σ.)
1 πρεζα αλατι
30 γρ. ελαιόλαδο ( 2κουτ. σ.)
30 γρ. βούτυρο γάλακτος αγελαδινό (2κουτ.σ.)
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό, αρωματισμένο με 1 κουτ. σ. ροδόνερο, βράζουμε το σπαγγέτι στον ανάλογο χρόνο. Σε αντικολλητικο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, είμαι σε χαμηλή θερμοκρασία με μέγιστη το 9 είμαι στο 4, βυθίζουμε το τσάι τριαντάφυλλο στην κρέμα, στο κέντρο του σκεύους, κρατώντας το αναγκάστηκα από το χαρτάκι για 30’’ όχι παραπάνω, το βγάζουμε και πετάμε
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα αρώματα που άφησε το τσάι τριαντάφυλλο, μέσα στην κρέμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ροδόνερο, ανακατεύουμε πάλι, χαμηλώνω από το 4 στο 1, και συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί με κουτάλι, περιμένοντας να ενωθεί με την κρέμα πριν βάλουμε άλλο, μόλις βάλουμε την τελευταία κουταλιά, κλείνουμε την εστία μου, αλατίζω, προσθέτουμε το βούτυρο περιμένω να λιώσει, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ενσωματώνουμε στην σάλτσα τριαντάφυλλο.
Σημείωση:
Κρατήστε χαμηλή θερμοκρασία για να μην κόψει η κρέμα και το τυρί. Η χαμηλή θερμοκρασία επίσης βοηθάει στην διατήρηση των αρωμάτων, να γινεί η μακαρονάδα κρεμώδης, και να μην πιει το σπαγγέτι την κρέμα, εξαφανίζοντας την.
Αν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες βάλτε κρέμα γάλακτος light.
Τυρί μπορείτε να αλλάξετε, αρκεί να είναι κρέμα και όχι αλμυρό.
Νόστιμη συνταγή από “Matula Giasirani- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”