Connect with us

Συνταγές

Σοκολατένιο Κέικ “Υπερπαραγωγή”

Published

on

9

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

Αλεύρι -300g
Ζάχαρη -300g
Αλάτι -1 / 3 κουτ.
Μαγειρική Σόδα -1,5 κουτ.
Αυγά -2
Γάλα -280 ml.
Ελαιόλαδο 60 ml.
Βούτυρο -60g
Ξίδι  -1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόνη κακάου -30g (3 κουταλιές της σούπας)

Αλεύρι -30g (2 κουταλιές της σούπας)

Για την κρέμα:
Βούτυρο -130g
Κουβερτούρα -100g
Ζαχαρούχο γάλα -380 g
Σκόνη κακάου -1,5 κουταλιές της σούπας.

Ζαχαρούχο γάλα -2 κουταλιές της σούπας.
Ζεστό νερό – 2 κουταλιές της σούπας

Διακόσμηση:

Κουβερτούρα 50γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας κοσκινίζοντας 300 γρ. αλεύρι σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους. Έπειτα προσθέτουμε την μαγειρική σόδα, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, 60 γρ λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και παχύρρευστο, χωρίς σβόλους.

Έπειτα χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ περίπου ίδιου μεγέθους, και στο ένα μπολ κοσκινίζουμε 30 γραμμάρια αλεύρι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ωραία λευκή κρέμα. Στο δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε 30 γραμμάρια σκόνης κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί (30×42 εκ.) και αφού έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί στον πάτο, ρίχνουμε αρχικά την λευκή κρέμα και την απλώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στην συνέχεια, με την βοήθεια ενός κορνέ σχηματίζουμε λωρίδες σοκολατένιας κρέμας πάνω από την λευκή, όπως φαίνεται και στην φώτο.

Έπειτα παίρνουμε ένα κουτάλι και το σέρνουμε κάθετα στις λωρίδες, όπως στην φωτογραφία παρακάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα του γλυκού μας. Λιώνουμε 130 γραμμάρια βουτύρου και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Έπειτα ρίχνουμε την κουβερτούρα, αφού την έχουμε σπάσει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιογενής η κρέμα μας. Έπειτα προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει αρκετά παχύρρευστη προσθέτουμε και την σκόνη κακάο, αφού την κοσκινίσουμε πρώτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν είναι έτοιμη, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.

Στο μεταξύ είναι έτοιμο το κέικ μας.  Το αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε όλες τις πλευρές για 1-2 εκατοστά (τα αποθηκεύουμε προσωρινά σε ένα πιάτο, διότι θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα). Επιπλέον το κόβουμε κάθετα σε 3 ίσα κομμάτια.

Στο μεταξύ βγάζουμε την σοκολατένια κρέμα από το ψυγείο. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 2κτσ ζαχαρούχο και 2 κτσ ζεστό νερό και ανακατεύουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Σε ένα σκεύος στο μέγεθος του κέικ, αλείφουμε τον πάτο με λίγο από την σοκολάτα με την βοήθεια ενός πινέλου. Έπειτα τοποθετούμε από πάνω το πρώτο κομμάτι από το κέικ μας. Έπειτα αλείφουμε λίγο από το μείγμα του ζαχαρούχου που φτιάξαμε στο τελευταίο βήμα, πάνω από το κέικ και βάζουμε το 1/3 της σοκολατένιας κρέμας και την απλώνουμε.

Συνεχίζουμε τοποθετώντας από πάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ μας. Επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία για άλλες 2 φορές, αλείφοντας με το μείγμα του ζαχαρούχου την επιφάνεια του κέικ και προσθέτοντας σοκολατένια κρέμα.

Αφού έχουμε “χτίσει” το γλυκό μας, πλέον με όση σοκολατένια κρέμα απέμεινε, την αλείφουμε στα πλαϊνά του κέικ μας με μία σπάτουλα. Έπειτα, παίρνουμε τα κομμάτια από το κέικ που αποθηκεύσαμε στο πιάτο νωρίτερα, τα τρίβουμε με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε πάνω στην σοκολάτα, στα πλαινά του γλυκού μας να κολλήσουν με μία σπάτουλα.

Το κέικ μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να διακοσμήσουμε επιπλέον με λιωμένη κουβερτούρα, σχηματίζοντας λωρίδες σοκολάτας στην κορυφή με την βοήθεια ενός κορνέ.

Καλή επιτυχία!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές2 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές6 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές8 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές10 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές24 ώρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές1 ημέρα ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές1 ημέρα ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Exit mobile version