Συνταγές
Σήμερα κάναμε μια τυρόπιτα με ότι είχαμε στο ψυγείο
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο φύλλο κρούστας (Βηρυτού)
-φέτα, κίτρινα τυριά, πιπεριά κόκκινη, μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έστρωσα 4 φύλλα στο πυρέξ, ενδιάμεσα λαδωμένο και βάζω φύλλο, τυριά, μπέικον, πιπεριά και αφήνουμε 4 φύλλα να σκεπάσω την τυρόπιτα μου ενδιάμεσα λαδωμένα.
Χαράζουμε την τυρόπιτα και χτυπάω 6 αυγά, 1 κρέμα γάλακτος των 200 γρ. με κανονικά λιπαρά και μισή φλυτζάνα τσαγιού. Περιχύνουμε μ’αυτό την τυρόπιτα.
Την αφήνουμε μισή ώρα με 3 τέταρτα να ρουφήξει το ρευστό μείγμα που κάναμε.
Τέλος ψήνουμε στους 190 βαθμούς στο αερόθερμο. Περίπου 40 με 40 λεπτά.
ηλιέλαιο.Περιχύνω
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Πίτα μπομποτα με σπανάκι κεφαλογραβιερα μπλε τυρί και φέτα.
Η συνταγή είναι της κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. καλαμποκάλευρο
-800 γρ. γάλα
-200 γρ. κρέμα γάλακτος
-5 αυγά
-100 γρ. βούτυρο
-300 γρ. σπανάκι
-50-80 γρ. μπλε τυρί ανάλογα τα γούστα
-200 φέτα
-200 κεφαλογραβιέρα
-αλάτι, πιπέρι
-2 κρεμμυδάκι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από τα τυριά, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει!
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε και τα τυριά, τα βάζουμε σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι της κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.