Συνταγές
Πολύ ωραία πίτα νοστιμότατη μπατζινα – τρώγεται ζεστή, κρύα, για πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό
Η Συνταγή είναι από Aristea Patouni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
μισο κιλο κολοκύθακια, τριακόσια γραμμαρια φετα, τετρακοσια γραμμάρια αλευρι, (για ολες τις χρήσεις) λιγο γαλα περιπου διακοσια ml, λάδι για το ταψι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθακια στον τριφτη, και μετα την φέτα, σε μικρα κομματακια, με το χέρι, στη συνεχεια το γαλα , και ξεκιναμε να ριχνουμε το αλεύρι, ωσπου να γίνει ένα μείγμα ομοιομορφο, και να μην ειναι πολυ σφιχτο.
Βάζουμε το λάδι στο ταψι, και ριχνουμε μεσα το μείγμα, το απλώνω να ειναι παντου ομοιομορφο, οχι στη μεση πιο χοντρο, και στην ακρη λεπτο. Ψηνω στους 180 βαθμους, για περίπου 45 με 50 λεπτα.
ριχνουμε και λίγο λαδι από πάνω, για πάρει ωραιο χρωμα, πριν την βαλουμε στο φούρνο.
Ταψί 28× 40 ειναι μικρου φουρνου.
Η Συνταγή είναι από Aristea Patouni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Πρασανίτσα, πίτα από τη Δράμα
Ξέρετε ότι : Η πίτα αυτή είναι μία παραλλαγή που εφάρμοσαν οι νοικοκυρές του Δοξάτου Δράμας, ώστε να γίνει πιο μαλακή και νόστιμη η γνωστή σε όλους μπομπότα. Η μπομπότα ή αλλιώς το ψωμί των φτωχών, είναι το γνωστό σε όλους μας καλαμποκόψωμο, ένα σημαντικό κομμάτι της παραδοσιακής κουζίνας των Ελλήνων.
ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια καλαμποκάλευρο
2 κιλά πράσα ψιλοκομμένα και σοταρισμένα
2 ποτήρια λάδι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
μπέικιν πάουντερ
σουσάμι (για να καλύψουμε την πίτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το νερό με το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ.
Έπειτα βάζουμε και το λάδι και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα για να μην κολλήσει.
Στολίζουμε με σουσάμι και βάζουμε την πίτα στο φούρνο για μία ώρα. Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή, για παραπάνω γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και τυρί και όποια υλικά επιθυμείτε.