Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό αγαπημένο – νόστιμοτατα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια…
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνω τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο)…
Στο multi χτυπάω…
Εκτέλεση
1 κουταλιά της σούπας αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά, 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 2 αυγά, 2 φύλλα φρέσκο δυόσμο, 1 φύλλο φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό, 1 κρεμμύδι ξερό και ένα φρέσκο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 5 φέτες ψωμί μουλιασμένο..
Ρίχνουμε το μείγμα μου από το multi στο μπωλ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα…
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο…
Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα πλάθω και βάζουμε τα μπιφτέκια μου, αφού πρώτα έχουμε βάλει στην μέση τυρί τριμμένο…. και τις πατάτες μου ανάμεσα (αφού πρώτα έχουμε ρίξει αλάτι, ρίγανη, λαδάκι)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για μια ώρα περίπου….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν και τυρί
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ’ το χασάπη να σας τα κόψει)
8-10 φέτες ζαμπόν
8-10 κουταλάκια του γλυκού blue cheese
μαϊντανός ψιλοκομμένος προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο.
Για το πανάρισμα: 2 αυγά, αλεύρι και τριμμένη γαλέτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε τον κιμά κοτόπουλου με το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο.
Πλάθετε τον κιμά σε λεπτό μπιφτέκι, τοποθετείτε από πάνω το ζαμπόν και στη συνέχεια το τυρί. Τοποθετείτε από πάνω άλλη μία στρώση κιμά και κλείνετε το μπιφτέκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Παίρνατε τα μπιφτέκια πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια στα αυγά και τέλος στη γαλέτα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε προαιρετικά με πουρέ πατάτας.