Συνταγές
Μοσχαράκι στιφάδο – θέλει το χρόνο του αλλά γίνεται λουκούμι
Η συνταγή είναι από “Παραδοσιακές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσια Ελιά
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου τα πολύ μικρά
2 δαφνόφυλλα
1 κανελόξυλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
2 κτσ. πάστα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε σε πολύ καυτό νερό τα κρεμμυδάκια και κατόπιν τα καθαρίζουμε ούτως ώστε να μην μας κάψουν στα μάτια.
Σε μιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας να πάρει ρόδινο χρώμα, ρίχνουμε και τα μπαχαρικά το δαφνόφυλλο, το κανελόξυλο, το πιπέρι αλλά όχι το αλάτι και τα κρεμμυδάκια.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να σοταριστούν και να πάρουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά, και σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια διαλύουμε καλά τη πάστα ντομάτας σε καυτό νερό.
Το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθούν.
Στο τέλος δοκιμάζουμε τη γεύση του και ρίχνουμε αλάτι ανάλογα όσο θέλουμε.
Η συνταγή είναι από “Παραδοσιακές Συνταγές”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μοσχαράκι με φασολάκια. Ένα φαγητό που μυρίζει «γιαγιά».
Υλικά:
800 γρ. μοσχαράκι άπαχο, (χτένι/νουά/κιλότο)
1 κιλό φασολάκια πλατιά
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδου
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
σάλτσα τομάτας, περίπου 1 ½ νεροπότηρο
1 κτσ. πελτέ
½ ματσάκι μαιντανό
νερό ζεστό
Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος της.
-Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το μοσχαράκι και το τσιγαρίζουμε καλά.
-Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει καλά, μέχρι να τσιμπιέται.
-Μόλις το κρέας μας φτάσει στο σημείο που θέλουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια, το μαιντανό, τη σάλτσα τομάτας και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας.
-Μόλις δούμε οτι το φαγητό μας έχει «πιεί» τα υγρά του και κοντεύει να μελινει με το λαδάκι του, αλατοπιπερώνουμε και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα, μήπως μας σπάσει το κρέας μας.