Συνταγές
Με απλά υλικά, η καλύτερη μελαχροινή
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-6 αυγά
-8 κτσ. ζάχαρη
-8 κτσ. ψιλό σιμιγδάλι
-8 κτσ. τριμμένο καρύδι
-1 κτγ. κανέλα
-1/2κγ. γαρύφαλλο
-1 κτγ. μπέηκιν πάουντερ
για το σιρόπι
-2 φλ. ζάχαρη
-3 φλ. νερό
-1 φλούδα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέηκιν πάουντερ και τέλος τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ ή ταψάκι 20×30εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο και μετά το ψήσιμο αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, ζάχαρη, νερό, φλούδα λεμονιού για 12 λεπτά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να γίνει ζεστό.
Σιροπιάζουμε αργά με την κουτάλα, με κρύο γλυκό και ζεστό σιρόπι αλλά όχι καυτό.
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σκέτη κόλαση – Παρφε σοκολάτας
Η συνταγή είναι της κ. Fotini Mouzaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
-500γρ. κρέμα γάλακτος
-μισό Ζαχαρούχο
-μισό εβαπορέ (μεγάλο ΚΟΥΤΙ)
-3 κτσ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ τα δύο γάλατα.
Συμπληρώνουμε το κακάο.
Για την διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά της επιλογής μας.
(Η νουτέλα είναι για την διακόσμηση, έκανα στρώσεις με νουτέλα φουντούκι κ σταγόνες σοκολάτας)
Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Mouzaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”