Συνταγές
Πολύ ωραίο το γλυκάκι μελαχροινή καρυδόπιτα, απολαυστικό μέχρι την τελευταία κουταλιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Mavrofrydou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρμ
1 κεσεδάκι ζάχαρη
2 κεσεδάκια αλεύρι γόε
250 γρμ. καρυδιά χοντροαλεσμένα
1 φακελάκι μπέικον
1κγ σόδα
1/2κγ κανέλλα
1 πρεζά γαρύφαλλο
1 βανίλια και ξύσμα από μισό λεμονί
Σιρόπι
2φλ ζάχαρη
3 1/2 φλ νερό
1φλ μελί φλούδα λεμονιού και 1 ξύλο κανέλλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγά ζάχαρη να αρφανέψουνε έπειτα γιαούρτι αλεύρι μπέικιν και τα υπόλοιπα υλικά τελευταία βάζουμε τα καρυδιά βουτυρωαλευρωνουμε 1 πυρεξ η ταψί βάζουμε μέσα το μείγμα ψήσιμο 180 λεπτά για 40με 45 λεπτά ανάλογα τον κάθε φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Βράζουμε το σιρόπι 7 λεπτά και κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι σιροπιάζουμε το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι από επάνω έβαλα γλαρό κακάο
Υλικά
1 ποτήρι νερό
7κσ ζάχαρη
3κσ ανθός αραβοσίτου μπανάνα βανίλια
4 κσ κακάο και 1κσ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Στο μισό ποτήρι ρίχνουμε τα υλικά εκτός το βούτυρο το άλλο μισό ποτήρι το βάζουμε να ζεσταθεί και τότε προσθέτουμε το μείγμα κακάο ανακάτεμα και μόλις πήξει η κρεμά το αποσύρουμε και βάζουμε την μαργαρίνη ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει
Το αφήνουμε να χλιαρώσει και το βάζουμε επάνω στο γλυκό και τρούφα με ψιλοκομμένο καρύδι τέλειο αφράτο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Mavrofrydou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”