Συνταγές
Πολύ ωραία μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας με πολύ λίγα υλικά – μοσχοβολιστά
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
-1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1/2 φλιτζανι του τσαγιού σιμιγδαλι χοντρο
-1 κτγ. μαγειρική σόδα
-2 κτγ. κανέλα
-1 κτγ. γαρίφαλο
-αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει, περίπου 800-850 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι ή σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω.
Τα κάνουμε στρογγυλά ή μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Φανταστικά ρολάκια κανέλας όλο άρωμα και γεύση.
Η συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
-1 φύλλο σφολιάτας
-1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
-1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
-1/4 κούπας ζάχαρη λευκή
-2 κτσ. κανέλα
για το γλάσο άχνης
-3 κτσ. ζάχαρη άχνη
-4 κτσ. νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο, απλώνουμε το βούτυρο από πάνω τις ζάχαρες και τη κανέλα.
Διπλώνουμε ρολό και κόβουμε κάθετα σε πάχος 2 εκατ.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά σε ταψάκι.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε τα ρολάκια όταν κρυώσουν.
Η συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.