Συνταγές
Αφράτοι και στρουμπουλοί κολοκυθοκεφτέδες πολύ νόστιμοι
Υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα μμμ….
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω 4 με 5 κολοκυθάκια, αλατίζω, τα αφήνω καμία ώρα στην τρυπητή να στραγγίσουν καλά.
Τα στίβω καλά στις παλάμες μου και ρίχνω 1 αυγό, 4 κτσ. φρυγανιά, 150γρ. φέτα, 1 χούφτα κεφαλοτύρι, 1 κρεμμυδάκι τριμμένο ξερό, πιπέρι, αλάτι θα το δείτε γιατί βάζουμε και τα τυριά, δυόσμο και λίγο κύμινο.
Αλεύρι όσο σηκώσει να γίνει ένα αφράτο μείγμα που να στέκεται.
Βάζω στο ψυγείο καμία ώρα, παίρνω κουταλιές όπως τις θέλει ο καθένας βουτάω στο αλεύρι και τηγανίζω σε μέτρια φωτιά.
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Κριτσανιστά και νόστιμα μπουρεκάκια με φρέσκια μυζήθρα..
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό μυζήθρα νωπή
-3 κουταλιές γεμάτες μέλι
-1 αυγό
-1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
-1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-200 γρ. βούτυρο γάλακτος
για το σιρόπι
-2 ποτήρια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό το ένα όχι καλά γεμάτο
-1 ξύλο κανέλας
-λίγα καρφάκια γαρύφαλλο
-φλούδα λεμονιού
-1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Βράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης πολύ καλά να γίνει μία ωραία σφιχτή κρέμα.
Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε πολύ καλά διπλώνουμε στη μέση, ξανά βουτυρώνουμε και βάζουμε 2 κουταλιές από το μίγμα μυζήθρας.
Διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε.
Το ίδιο κάνουμε σε όλα τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο πολύ καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα λούζουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να τραβήξει πολύ καλά και τα απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.