Συνταγές
Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά – φρυγανιές κρέμα ζελέ οικονομικό & γρήγορο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα πρώτα το σιρόπι με 1 ποτήρι ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό για 3 λεπτά! Έστρωσα μια σειρά φρυγανιές στο πυρέξ και τις σιροπιαστα με το καυτό σιρόπι
Έκανα και την Κρέμα:. Έβαλα στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα με 80 γρ Κάστερ Παουντερ και 6 κ.σ.ζαχαρη ανακατεψα στο χαμηλό και όταν έδεσε την κατέβασα και την έριξα με προσοχή πάνω στις φρυγανιές
Αφού κρυώσει έβαλα πάνω κομμένες φράουλες! Έφτιαξα και την ζελέ φράουλα όπως αναγράφει η συσκευασία την άφησα να πήξει ελαφρώς και την έριξα με προσοχή πάνω!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση ..
Ήρθε το καλοκαίρι και μαζί του αυτό το υπέροχο τιραμισού διαίτης με γλυκαντικό
Υλικά
500 γρ. μασκαρπόνε
150 γρ. φυσικό γλυκαντικό «onstevia» *
1 πακέτο σαβαγιάρ
3 αβγά
1 κούπα καφέ espresso
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον espresso και τον αφήνουμε να κρυώσει να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη το μασκαρπόνε με το γλυκαντικό “onstevia” μέχρι να γίνει ένα μείγμα μαλακό σαν κρέμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον espresso τα βρέχουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Στρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκ. περίπου και απλώνουμε στη βάση τα μπισκότα και από πάνω τη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει.