Συνταγές
Τρελαίνομαστε για κέικ με κρέμα καραμέλε..
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ.ζαχαρη – 120γρ.κακαο
Μισή κούπα σπορελαιο
300mlγαλα-2 βανίλιας
3 αυγά
Κρέμα
400γρ ζαχαρουχο γάλα
400γρ γάλα εβαπορε
3αυγα-1 βανίλια
1συσκευασια έτοιμο σιρόπι καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε το σιρόπι της καραμέλας στο πάτο της φόρμας, στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ, και το ρίχνουμε πάνω στην καραμέλα συνεχίζουμε
χτυπάμε το ζαχαρούχο με το εβαπορέ τα αυγά ,και τη βανίλια ,για τρία λεπτά και τη βάζουμε πάνω από το κέικ σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ένα βαθύ ταψί με βραστο νερό
το ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς αέρα,έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και τον αποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το διατηρούμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Απίθανο γλυκάκι με Σιροπιαστό παντεσπάνι ινδικής καρύδας & κρέμας !!.
Υλικά
- 1,5 κούπα ινδοκαρυδο
- 1,5 κούπα φαρίνα
- 1 κγ μπεικιν
- 23 κούπας βούτυρο
- 1κουπα Ζάχαρης
- 3 αυγά χωρισμένα
- 23 κούτας γάλα
- ξύσμα πορτοκάλι
Για την κρέμα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 6 κσ κορνφλάουρ
- 5κσ σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κρόκους
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- βανίλια
Για την επικάλυψη
- γκαρνί κ ινδοκαρυδο.
Για το σιρόπι
- 1,5 κούπα νερό
- 1,5 ζάχαρη
- 2 κσ βούτυρο
- ξύσμα λεμονιών
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,ρίχνουμε τους κρόκους,χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ξεχωριστά.προσθέτουμε στο μείγμα κρόκων όλα τα υπόλοιπα υλικά κ τέλος τη μαρέγκα με μια μαρίζ καλύτερα.ψήνουμε στους 180 περίπου μισή ώρα.σιροπιάζομαι το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.Για την κρέμα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η κρέμα.Την στρώνουμε επάνω από το κέικ αφού κρυώσει και τέλος προσθέτουμε την σαντιγι- γκαρνί
Γαρνίρουμε με κερασάκια και ινδοκάρυδο .