Συνταγές
Πανεύκολη συνταγή για το πιο σιροπιαστό μυρμηγκάτο που έχεις φτιάξει! Γίνεται στο άψε σβήσε.
Όταν το έφτιαχνε η μάνα μου αυτό το κέικ με τρούφα (ή μυρμηγκάτο) έτρωγα μέσα από το ταψί. Πρόκειται για ένα σιροπιαστό κέικ με απλά υλικά που τη γεύση του δεν θα την ξεχάσεις μόλις το δοκιμάσεις.
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Για τη Ζύμη
6 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
125 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. αλεύρι γοχ.
1 μπέικιν πάουντερ, (20 γρ.)
2 βανίλιες
100 γρ. τρούφα
Για το Γλάσο
200 γρ. σοκολάτα
100 ml. γάλα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα πορτοκαλιού για να φτιάξουμε το σιρόπι του κέικ μας.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη και χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε στη συνέχεια την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο μείγμα μας.
Κοσκινίζουμε κατόπιν το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Ρίχνουμε μετά την τρούφα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34 × 26 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Όσο το κέικ είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και το αφήνουμε για 4 ώρες.
Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο και λιώνουμε την σοκολάτα και το γάλα σε μπεν μαρί.
Περιχύνουμε τέλος το γλυκό με το γλάσο και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Είναι το πιο νόστιμο σιροπιαστό μυρμηγκάτο που έχεις δοκιμάσει. Δες τη συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!