Γλυκα
Μυρμηγκάτο αφράτο – ένα υπέροχο γλυκό για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
6 αβγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι τρούφα
Μισή πλάκα βιτάμ
1,5 φακελάκι μπέϊκιν
1 βανίλια
Σιρόπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
Κρέμα
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κτσ. βούτυρο
4 κτσ. κακάο
3 κτσ. κάστερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε με σειρά, βούτυρο -ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν,τρούφα ,βανίλια.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και στρώνουμε επάνω.
Στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίστευτη Σοκολατόπιτα !
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι γοχ.
½ ποτήρι κακάο
1 μπέικιν
ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
ΓΛΑΣΟ
200 γρ. κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μετά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Τέλος το γάλα και το κακάο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας την ζάχαρη με το νερό για 8 εως 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα Ν 32 και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Λυώνουμε κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος .
Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα, την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Στην συνέχεια απλώνουμε το γλάσο.