Γλυκα
Πολύ ωραίο κέικ αφράτο και λαχταριστό μυρμηγκάτο με γιαούρτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας 250γρ
4 αυγά
400 γρ. καστανή ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 γρ. φρέσκο γαλα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
130 γρ τρούφα
Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
λίγο γαλα
1 κ.γ.μέλι
1 κ.γ.καλαμπολέλαιο
λίγη τρούφα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εν αλλαξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμενο με τα 2 κ.γ. baking powder.
Στο τέλος προσθέτω τη τρούφα.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στις αντιστάσεις
Αυτό εξαρτάται από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
Από πάνω πρόσθεσα τη λίγη τρούφα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αυτά είναι, δροσερό ελαφρύ και χωρίς τύψεις παγωτό γιαούρτι
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
6 κ.σ μέλι
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ γάλα εβαπορέ light
2 κ σ γλυκό βύσσινο κομμένο
2 κ σ κουβερτούρα φλούδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα το μέλι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο και την σοκολάτα και ανακατέυουμε καλά
Βάζουμε στην κατάψυξη μισή ώρα μετά ξαναχτυπάμε να αφρατεψει αυτό το κάνουμε 5 φορές
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε 5 λεπτά και το σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.