Συνταγές
Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με γλάσο
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι:
2,1/2 φλ.ζάχαρη
2,1/2φλ.νερό
φλούδα πορτοκαλιού
Να βράσει 5 λεπτά
Υλικά για το κεΐκ
1,1/2φλ. ζάχαρη
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε στο μίξερ και τα χτυπάμε καλα για 5 λεπτά να γίνει σαν σαντιγί.Ριχνουμε 6 αυγά και πάλι χτυπάμε. Ρίχνουμε 1 φλ. γάλα. Ανακατευουμε 3 φλ.αλεύρι που φουσκώνειμε 1 πρεσα αλάτικαι 2 κγ.BP και το βάζουμε λίγο λιγο.Τελος βάζουμε 1φλ.τρούφα και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Με το κάλυμμα του βουτύρου λαδώνουμε το ταψί μας που είναι 34×25.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμους στις αντιστάσεις για 1 ωρα.Ζεστό κείκ ,χλιαρό σιρόπι.Να κρυώσει.
Κάνουμε το γλάσο με
100ml ζεστό γάλα και 200γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα ή την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Βαζουμε το γλάσο στο κρύο κεϊκ.Στολίζουμε με κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Έτσι ένα γρήγορο κέικ για να μυρίσει η γειτονιά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
370ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ
180 ΓΡ ΒΙΤΑΜ ΣΚΛΗΡΟ
200 ΓΡ ΓΑΛΑ
330 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
1 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
4 ΑΥΓΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ ΓΙΑ 4-5 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ .ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 80 % ΣΕ ΒΟΥΤΗΡΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ
ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20% ΒΑΖΟΥΜΕ 1 ΚΟΥΤ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΑΣ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 βαθμούς ΓΙΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”