Συνταγές
Καιρό είχαμε να το φτιάξουμε..! Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με επικάλυψη σοκολάτας!
Η συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
-6 αυγά
-1 κούπα (δοσομετρητής) ζάχαρη
-125 γρ. βούτυρο
-1 βανίλια
-1,5 κούπα αλεύρι γοχ.
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
Σιρόπι:
-3 κούπες νερό
-2 κούπες ζαχαρη
-φλούδα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
-125 γρ. βούτυρο
-7 κτσ. ζάχαρη
-4 κτσ. κοφτές κακάο
-2 κτσ. κορν φλάουρ
-1 ποτήρι (του νερού) νερό
-1/2 ποτήρι γάλα
-1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τ’ αυγά με την βανίλια, χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε ξανά σε ένα αφράτο μίγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 28 × 28 εκ., και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά (στα 25′ ελέγχω με το ξυλάκι).
Όταν βγεί το γλυκό αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 8 λεπτά, απ’ το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζουμε : κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι.
Όταν το γλυκό απορροφήσει το σιρόπι, φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει η κρέμα.
Απλώνουμε και στο τέλος πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..