Συνταγές
Θεϊκοί ταραμοκεφτέδες νηστίσιμοι – καλή απόλαυση και καλή Σαρακοστή
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200γρ ταραμά κόκκινο ή λευκό
250 γρ ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι ξερό 1 χλωρό ψιλοκομμένα
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2κ.σ ανιθο ψιλοκομμένο
2 κ σ γεμάτες αλεύρι φαριναπ
Λίγο πιπέρι
Καλαμποκαλευρο για πανάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον ταραμά στο νερό και τον αφήνουμε για 20 λεπτά στη συνέχεια το σουρώνουμε στο ψιλό σουρωτήρι και πετάμε το νερό τον βάζουμε σε ένα μπολ
προσθέτουμε το ψωμί που ήδη έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στύψει πάρα πολύ καλά στη συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε καλά βάζουμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για μία ώρα για να αφήσουν τα αρώματά τους
στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες τους περνάμε από το καλαμποκάλευρο τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τρώγονται ζέστη με μπόλικο λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για παραδοσιακούς Μαραθοκεφτέδες μυρωδάτοι
Η Συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υλικά
2 Ματσάκια μάραθο
1 Ματσάκι καυκαληθρες
1Ματσακι μυρωνια
2 Μεγάλα κρεμμύδια
Μισο ματσακι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 Κουταλιές σούπας ούζο
2 Κουταλιές σούπας νερό
6 Κουταλιές αλεύρι
1 Κουτάλια του γλυκου μπεικιν παουντερ
Αλάτι ,πιπέρι ,λάδι!!
Εκτέλεση
Κόβουμε τα χονδρά κοτσανάκια από το μάραθο και τα πετάμε..ψιλοκόβουμε όλα μαζί τα μυρωδικά και κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά .
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπο το αλεύρι, το μπεικιν, το ούζο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι κατά προτίμηση αραβοσιτελαιο ..δεν αλευρώνουμε..!!
Η Συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou–OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ