Συνταγές
Ωραιότατα κεφτεδάκια με ούζο και βρώμη
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 500 γρ κιμά ανάμικτο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι , πιπέρι μαύρο , πάπρικα γλυκιά, ρίγανη , δυόσμο , μπαχάρι τριμμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
4 κουταλιές σ. Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
4-5 κουταλιές νιφάδες βρώμης
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ καλό ζύμωμα υλικων, σχεδόν δέκα λεπτά , μέχρι να ασπρίζει λιγο ο κιμας
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμία ωρίτσα και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχους Μαραθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
2 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι μάραθο
Αλάτι
Πιπέρι
Καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μάραθο και τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ. Συμπληρώνουμε το αλεύρι και λίγο νερό, τόσο ώστε να δημιουργήσουμε ένα σκληρό μείγμα.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και αρχίζουμε να τοποθετούμε τους κεφτέδες. Για μεγαλύτερη ευκολία, παίρνουμε με κουτάλι το οποίο έχουμε βουτήξει στο νερό υλικό από το μίγμα μας και το τοποθετούμε στο καυτό λάδι.
Αφήνουμε να τηγανιστούν οι κεφτέδες έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Δεν ξεχνάμε να βουτάμε κάθε φορά το κουτάλι μας στο νερό ώστε να μην κολλάει με το μίγμα.
Μόλις αφαιρέσουμε από το τηγάνι τους μαραθοκεφτέδες, τους τοποθετούμε σε χαρτοπετσέτα ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι και απολαμβάνουμε σερβίροντας με γιαούρτι.
Photo credit to mygreekdish.com