Συνταγές
Εύκολη σπανακοτυρόπιτα που μοσχομυρίζει ξεχωριστή νοστιμιά!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1/12 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια
Και ανοίγουμε με τον πλάστη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση
Σπανάκι το σοταρουμαι με φρέσκα κρεμμυδάκια αννιθο αλάτι
Βάζουμε τα φύλλα ένα ένα ραντίζουμε με λάδι ότι λάδι θέλουμε στην μέση βάζουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα φύλλα.
Φύλλα βάζουμε ανάλογα με το πάχος της πίτας που θέλουμε
Το φιλτανι με το καφεδάκι μου είναι από το γάμο της μητέρας μου δεκαετία του 60!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, κατίκι Δομοκού και σπιτικό dressing
Υλικά
200 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο και καλά στεγνωμένο
1/2 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη και χονδροκομμένη με το χέρι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. Κατίκι Δομοκού
Για τη σπιτική dressing
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ρόκα και το σπανάκι. Για το dressing βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε το Κατίκι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr