Συνταγές
Δεν μπορείς να αντισταθείς μέχρι αύριο – εκμέκ με τσουρέκι
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 τσουρέκι το κόβουμε φέτες στρώνω στο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς και στον αέρα έως ότου να χρυσαφίσει, μετά σιροπιάζουμε με μια κούπα τσαγιού ζάχαρη και 1 κούπα τσαγιού νερό.
Κρέμα
Μια δόση κούσταρ πάουντερ ( είναι περίπου σαν πατισερί, ειναι πιο κρεμώδες από το άνθος), σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και στο τέλος έριξα 1 κτσ. βούτυρο Lurpak.
Σαντιγί
Eνα φάκελο γκαρνί σ;yμφωνα με τις οδηγίες και στόλισα με αμύγδαλο φιλέ και κερασάκι.
Η sυνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Εκπληκτικό εκμέκ κανταΐφι και σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο
Η sυνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η επιτυχία είναι να μείνει το κανταίφι κριτσανιστό και όχι να λασπώσει
ΥΛΙΚΑ
-κανταίφι 750γρ.
-βούτυρο adoro 375γρ.
Για το σιρόπι
-ζάχαρη 1 κιλό
-νερό 2 ποτήρια
-λεμόνι 3 κτσ.
Για την κρέμα
-γάλα 2 λίτρα
-ζάχαρη 240 γρ.
-άνθος αραβοσιτου 120 γρ.
-κρόκοι 6
-αλάτι 1 πρέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε καλά το κανταίφι σε μεγάλο ταψί, βάζουμε το βούτυρο σε μπουκίτσες και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι (βράσιμο 5 λεπτά) και σιροπιάζουμε κρύο κανταίφι, ζεστό σιρόπι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, λίγο από το γάλα και το άνθος αραβοσίτου. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να ζεσταθεί σε κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα.
Περιχύνουμε στο σιροπιασμένο κανταίφι και αφήνουμε να κρυώσει. Από πάνω χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με άχνη σε σαντιγύ και στολίζουμε.
Από πάνω βάζουμε αμυγδαλάκι φιλέ(ή καρύδι)
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.