Συνταγές
Πραγματικά ότι πρέπει σήμερα!! Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, επιβάλλεται λόγω καιρού
Η Συνταγή είναι από Maria Sala – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/3 ματσάκι άνηθος
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα φρέσκα
2 φύλλα μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
Ασπράδι από 2 αυγά
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μου.
Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε μέσα, ξαφρίζουμε, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Αυγολέμονο:
Σε βαθύ πιάτο, ξεχωρίζουμε ασπράδια από δύο αυγά, χτύπημα καλό να γίνει σαν μαρέγκα, (προσθέτουμε λίγο αλάτι, για να μην κόψει το αυγολέμονο, κόλπο της γιαγιάς).
Προσθέτουμε τους κρόκους και αυτούς που έχουμε κρατήσει, λεμόνι και ζουμί από το φαγητό μας.
Έχουμε αφαίρεση την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, και προσθέτουμε το αυγολέμονο μας,
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΟΥΛΙΑ .
Εάν θέλουμε προσθέτουμε κατά την διάρκεια βρασμού, πατάτες κομμένες στα δύο, καρότα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε έξτρα, δύο κομμάτια άνηθο και μάραθο.
Η Συνταγή είναι από Maria Sala – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Μαμαδίστικο φαγάκι – Τα τέλεια γιουβαρλάκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πλούσια κρέμα τώρα που αρχίζουν σιγά- σιγά τα κρύα.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι λιωμένο στο multi
1 φλιτζανάκι ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
άνηθο
ένα αυγό και
λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό 1 κύβο κότας, λίγο λαδάκι και 2-3 φύλλα λάχανο, κόβω 2 πατάτες, 1 καρότο.
Τα βάζουμε να βράσουν, όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τα γιουβαρλάκια που έχουμε πλάσει, αφήνουμε το φαγητό να βράσει και όταν είναι έτοιμο κάνουμε το αυγολέμονο.
Παραδοσιακά χτυπάμε τα ασπράδια από δύο αυγά, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα, το λεμόνι ζουμάκι ζεστό από το φαγητό και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Η συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.