Συνταγές
Μιάμ μιαμ γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και χοιρινό ανάμεικτο, 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, το ασπράδι από 1 αυγό, μισό καρότο τριμμένο, το άλλο όπως είναι μέσα, μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέλινο, αλατοπίπερο, λίγο ρίγανη, το χυμό από μισό λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γοχ., 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας ρύζι μπασμάτι και 3 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ.
Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνω γιουβαρλάκια, ναι αυτή την φορά έβαλα μέσα το αλεύρι και ζύμωσα. Στρώνουμε κάτω στην κατσαρόλα 5 φύλλα από λάχανο διότι μας αρέσει πολύ μέσα λίγο, παίρνουν ωραία γεύση τα γιουβαρλάκια, στρώνουμε από πάνω 2 πατάτες κομμένες πλακέ, το άλλο μισό καρότο σε φετούλες, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο όχι γεμάτο, και καυτό νερό όσο να σκεπαστούν.
Βράζουμε για 10′, με αλατοπίπερο και 1 λαχανόσουπα δική μου, ύστερα ρίχνω τα γιουβαρλάκια στην σειρά και κυκλικά, πάλι λίγο νερό, βράζουμε για 20′, ύστερα χτυπάμε στο μούλτι, 1 αυγό και ένα κρόκο, το χυμό από 1 λεμόνι, 1 σφηνάκι κρύο νερό, ρίχνουμε και 1 φλυτζάνι από το ζουμί που έβρασαν, ξανά χτυπάμε και όπως είναι ρίχνω επάνω από τα γιουβαρλάκια το αυγολέμονο.
Τώρα σβήνουμε την φωτιά, γυρίζω 2-3 φορές την κατσαρόλα και αφήνουμε εκεί όπως σιγοκοχλάζει.
Σερβίρουμε σε 10′ και απολαμβάνουμε!! Πολύ νόστιμο φαγητό λέμε.
Το μεσαίο πιάτο με το περισσότερο λάχανο είναι το δικό μου.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.