Συνταγές
Υπέροχα λαχταριστα και ζεστά γιουβαρλάκια με αυγολέμονο – Κουταλιά και απόλαυση!!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό, λίγο άνηθο, λίγο ρύζι
Εκτέλεση:
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί! Τα βάζω στην κατσαρόλα που βράζει ήδη το νερό και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λιγο λάδι και λίγο βούτυρο αγνό.
Αυγολέμονο, 2 αυγά ολόκληρα τα χτυπάμε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού όσο θελει ο καθένας.
Ρίχνουμε ζωμό από το φαγητό, το ρίχνουμε λίγο- λίγο στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα! Μέσα στην σούπα εγώ έβαλα καροτάκια και πατατούλες.
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ντοναντσάκια, σκέτη μούρλια!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
Ντοναντσάκια που θα κάνετε πολλές φορές!
Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 2 νεροπότηρα χλιαρό φρέσκο γάλα, 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και 2 κυβάκια νωπή μάγια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 4 κτσ. σπορέλαιο, λίγο ζάχαρη, λίγο αλάτι και αλεύρι όσο να επιτύχουμε μια ζύμη αφράτη. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και με ποτηράκι κόβουμε κομμάτια. Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα.
Οπότε στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο. Τα σερβίρουμε με ότι θέλουμε !!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!