Connect with us

Γλυκα

Medovik: καταπληκτικό γλυκό από την Ρωσία

Published

on

591766001e487527f78df2b8e2e15f82

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της Ρωσίας που σίγουρα αξίζει μια δοκιμή! Φύγαμε για κουζίνα!

Υλικά

440-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο ανάλατο
110 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
2-3 αυγά
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. αρωματικό πιπέρι

Υλικά γιά τη γέμιση
1 φλ. ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο γλυκό
170 γρ. τυρί κρεμμώδες
1 φλ. ξινή κρέμα

Επικάλυψη
1 φλ. θρυμματισμένη καρύδια
1 φλ. θρυμματισμένα μπισκότα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 4-5 κομμάτια λαδόκολλας 5x5cm. Τοποθετείτε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε με κρύο νερό. Σκεπάζετε και τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για 2 ώρες και 30΄.

Ελέγχετε το νερό γιατί πρέπει το κουτί να είναι συνέχεια καλυμμένο. Όταν τελειώσετε, αφαιρείτε με μία τσιμπίδα το κουτί και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε το κουτί όσο το μίγμα είναι ζεστό.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανακατεύετε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τα βάζετε στην άκρη. Βάζετε ένα μεγάλο γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Τοποθετείτε τα αυγά, το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι μέσα στο μπολ και χτυπάτε ελαφρά έως ότου η υφή του μείγματος γίνει βελούδινη.

Βγάζετε το μπολ από τη κατσαρόλα και προσθέτετε την σόδα χτυπώντας δυνατά για 1΄. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Χωρίζετε την ζύμη σε 8-9 μπάλες και τις βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα να ξεκουραστούν για 30΄ τουλάχιστον.

Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι μία λαδόκολλα απλωμένη στον πάγκο εργασίας και ανοίγετε μια μπάλα ζύμη πάχους 2 εκ. περίπου. Με την βάση ενός τσερκιού (στρογγυλό δίσκο) 18-20εκ., κάνετε έναν κύκλο πάνω στην ζύμη, κόβετε και κρατάτε τα περισσεύματα της ζύμης και τα αφήνετε στην άκρη.

Τοποθετείτε την λαδόκολλα με την ζύμη σε ένα ταψί στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήνετε για 3΄-4΄ έως ότου ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο, με όλες τις μπάλες ζύμης και αφήνετε να κρυώσουν. Ανοίγετε σε ένα φύλλο τα περισσεύματα ζύμης, αφού τα ζυμώσετε για 1΄-2΄ μεταξύ τους και ψήστε το για 3΄-4΄.

Χτυπάτε το βούτυρο και την κρέμα τυριού, προσθέτετε τη ζάχαρη, το συμπυκνωμένο γάλα και την ξινή κρέμα και συνεχίζετε το κτύπημα για 1΄-2΄. Βάζετε την κρέμα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στο τσέρκι τοποθετείτε μια λαδόκολλα. Βάζετε το ένα μπισκότο και από πάνω ¼ φλ. κρέμας. Απλώνετε ομοιόμορφα με ένα μαχαιράκι. Βάζετε την επόμενη βάση μπισκότου και απλώνετε την γέμιση.

Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα και τελειώνετε με κρέμα. Βάζετε προσεχτικά ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή καλαμάκι στο κέντρο του γλυκού, να διαπερνά όλες τις στρώσεις. Τυλίγετε την τούρτα με λαδόκολλα απαλά.

Βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα που φτιάξατε με τα υπολείμματα ζύμης μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύετε, πασπαλίζετε και σερβίρετε.

http://newpost.gr

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές15 λεπτά ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές16 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές18 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές20 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές22 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές23 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές23 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές24 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Exit mobile version