Συνταγές
Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε Ρώσικη τούρτα με μέλι – Μεντόβικ
Η Συνταγή είναι από Οι σπιτικές γεύσεις μου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη:
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
100 γρ μέλι
1 κγ σόδα μαγειρική
450 γρ αλεύρι γοχ
για την κρέμα:
1 φυτική σαντιγί κρύα (πράσινη συσκευασία)
1 ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μέλι και έπειτα τη σόδα. Το μείγμα θα αφρίσει, χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα στα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με τον αναδευτήρα. Προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι. Η ζύμη είναι μαλακή και ελαφρά κολλώδες.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μου και ρίχνω την ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο και φτιάχνουμε ένα παχύ κορδόνι.
Κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Σε μια λαδόκολλα και με λίγο αλεύρι ανοίγω το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια χοντρού πλάστη σε λεπτό δίσκο. Για να είναι ομοιόμορφοι κόβουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου. Τα υπολείμματα της ζύμης τα ξεχωρίζουμε λίγο και τα ψήνουμε και αυτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 7 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τρίβουμε στο μούλτι τα υπολείμματα της ζύμης για να γαρνίρουμε στο τέλος την τούρτα μου.
για την κρέμα:
χτυπάω την φυτική σαντιγί και ρίχνω και το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συναρμολογώ την τούρτα:
βάζουμε ένα δίσκο στη βάση ρίχνω λίγη από την κρέμα και συνεχίζουμε με τον επόμενο δίσκο και κρέμα μέχρι να τελειώσουν οι δίσκοι πασπαλίζουμε το γλυκό μου με την τριμμένη ζύμη.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Οι σπιτικές γεύσεις μου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.